Den digitale bankrevolusjonen er i full gang – men når bankene investerer i digital bankteknologi, må de sørge for at de holder kundenes ønsker og behov i forkant av tenkningen.

Les vår innsiktsartikkel for å finne ut hvordan du opprettholder økende engasjementsrater

I en ideell verden ville en kunde gå inn i en bank, og ansatte ville vite grunnen til at de kommer før et ord er sagt. Dette er fortsatt nokså ufattelig, men det er mulig med nettbank, det gjør det til en så virkningsfull kanal for bankene.

Banker som vil lykkes i fremtiden må kunne forutse hva kundene ønsker, og gi økonomiske løsninger i forkant av viktige livshendelser.

Forbrukerne selv vil gjerne gjøre sitt for å støtte bankene i dette – 91 % av enkeltpersoner sier de er villige til å gi bankene sine personopplysninger i bytte med en forbedret tjeneste, ifølge IBM.

Så hva ønsker kundene fra sine digitale banker akkurat nå?

Selv om forbrukere gjerne gir bankene tillatelse til å bruke personopplysningene deres, fører ikke dette alltid til en overlegen tjeneste. Hvorfor? Det skyldes at banker ikke er i stand til å innse den sanne verdien av data, hovedsakelig på grunn av teknologisiloer og mangelen på interoperabilitet som disse eldre systemene forårsaker.

Men hvis bankene skal forstå kundene sine godt nok til å kunne forutsi fremtidige hendelser fra transaksjonsdataene deres, må de finne en måte å utnytte det på.

Heldigvis for bankene ligger løsningen i tredjeparts databehandlingsverktøy, som kan gi kundeinnsikt uten å måtte rive IT-stakken fra hverandre.

Det sier seg selv at bankene har bedre forutsetninger enn noen andre til å hjelpe kundene med å administrere sin økonomi. Så hvorfor er det fortsatt ikke normen? Ofte må kundene gjøre sin egen kontantstrømanalyse for å se hvor de kan spare penger og unngå å bli overtrukket. 

Det er derfor ikke overraskende at 41 % av forbrukerne ønsker en mer personlig bankopplevelse, og at banken deres skal tilby finansiell informasjon for å hjelpe dem med å spare mer penger, ifølge Chase-undersøkelsen.

Bankene har egentlig ingen unnskyldning, med tilgjengelige white-label bankløsninger som er utviklet for å hjelpe kundene med å forstå saldohistorikken sin og projisere fremtidige kontantstrømmer.

I digitalbølgen må bankene være forsiktige med å gjøre bankvirksomhet til en handelsvare. I digitaliseringsarbeidet må bankene sørge for at de ikke mister den menneskelige kontakten.

I en undersøkelse for CYBG sa 81 % av forbrukerne at de fortsatt ville besøke en filial, eller snakke med noen, uansett hvor avansert teknologien blir. 

Hele 40 000 filialer er spådd å stenge over hele Europa i løpet av de neste tre årene, så bankene må finne en måte å beholde sitt menneskelige element på, enten det er gjennom videobanktjenester eller hyperpersonlig tilpassede meldinger.

51% of bankers agree that financial digital advisors that help customers save will increase engagement

Bankene har potensial til å gjøre så mye mer enn de gjør akkurat nå – til og med å hjelpe kundene sine til å bli bedre medborgere, med alle transaksjonsdataene.

Klimaendringer er den største utfordringen vi alle står overfor akkurat nå, og bankene har en viktig rolle å spille for å redusere karbonutslipp ved å gi kundene muligheten til å spore karbonfotavtrykket.

Som en forretningsmulighet betyr det å tilby en karbonkalkulator at man gir kundene muligheten til å handle for klimaendringer, noe som driver engasjement og lojalitet. Kundene har en overbevisende grunn til å samhandle med bankene sine utover å kontrollere saldoen og sende betalinger.

Carbon Insight er en karbonkalkulator laget spesielt for banker. Alt du trenger å gjøre er å koble til og glede deg over fordelene.  Finn ut mer om Carbon Insight, pluss Menigas andre white-label bankprodukter som hjelper bankene med å gi kundene mer av det de ønsker.