Den digitala bankrevolutionen är i full gång – men när banker investerar i digital bankteknik måste de se till att de håller sina kunders önskemål och behov i åtanke.  

Läs vårt insiktsdokument för att upptäcka hur du kan behålla ökande engagemang

I en perfekt värld skulle en kund kunna gå in i en bank där personalen vet varför de har kommit redan innan de säger ett ord. Detta är fortfarande otänkbart, men med bankverksamhet på nätet är det möjligt, vilket är det som gör det till en så kraftfull kanal för banker.  

De banker som kommer att frodas i framtiden kommer att kunna förutse vad deras kunder vill ha och tillhandahålla finansiella lösningar inför viktiga livshändelser.  

Konsumenterna själva gör gärna sitt för att stödja bankerna i att göra detta – 91 % säger att de är villiga att ge sina personuppgifter till banker i utbyte mot en förbättrad service, enligt IBM.

Så, vad vill kunderna ha av sina digitala banker just nu?  

Även om konsumenter gärna ger banker tillåtelse att använda deras data, översätts detta inte alltid till en överlägsen tjänst. Varför? Det beror på att banker inte inser det verkliga värdet av data, till stor del på grund av tekniksilos och den brist på interoperabilitet som dessa äldre system orsakar.

Men om banker ska förstå sina kunder tillräckligt bra för att kunna förutsäga framtida händelser från deras transaktionsdata, måste de hitta ett sätt att utnyttja dessa uppgifter.

För bankerna ligger lösningen lyckligtvis i datahanteringsverktyg från tredje part, som kan ge insikter om kunderna utan att de behöver slita isär IT-stapeln.

Det säger sig självt att banker har bättre förutsättningar än någon annan att hjälpa kunderna att hantera sin ekonomi. Så varför är det fortfarande inte normen? Kunderna måste oftast göra sin egen kassaflödesanalys för att se var de kan spara pengar och undvika att bli övertrasserade.

Det är därför inte speciellt överraskande att 41 % av konsumenterna vill ha en mer personlig bankupplevelse och att deras bank ska erbjuda finansiell information för att hjälpa dem att spara mer pengar, enligt en Chase-undersökning.  

Bankerna har inte längre några ursäkter, med de white-label banklösningar som nu finns tillgängliga – utformade för att hjälpa dina kunder att förstå sin balanshistorik och projicera framtida kassaflöde.

I uppsvinget mot digitalt måste bankerna vara försiktiga så att bankverksamheten inte blir en handelsvara. Så i takt med digitaliseringen måste bankerna se till att de inte tappar den mänskliga kontakten.

I en undersökning för CYBG sa 81 % av konsumenterna att de fortfarande skulle vilja besöka en filial, eller prata med någon, oavsett hur avancerad tekniken blir.  

Under de kommande tre åren förutspås så många som 40 000 kontor stängas över hela Europa. Trots detta måste bankerna hitta ett sätt att behålla sitt mänskliga element, vare sig det är genom videobanker eller mycket personanpassade meddelanden.

51% of bankers agree that financial digital advisors that help customers save will increase engagement

Med all transaktionsdata har banker potential att göra så mycket mer än de gör just nu – till och med hjälpa sina kunder att bli bättre medborgare.

Klimatförändringarna är den största utmaningen vi alla står inför just nu och banker har en viktig roll att spela för att minska koldioxidutsläpp genom att ge sina kunder möjlighet att spåra sitt koldioxidavtryck.  

Som en affärsmöjlighet innebär en koldioxidräknare att ge kunderna möjlighet att agera på klimatförändringarna och på så sätt driva på engagemang och lojalitet. Kunderna får en god anledning att kontakta sin bank utöver att kontrollera sitt saldo och skicka betalningar.

Carbon Insight är en koldioxidräknare som utformats speciellt för banker. Allt du behöver göra är att koppla in den och njuta av fördelarna. Ta reda på mer om Carbon Insight, plus Menigas andra white-label bankprodukter som hjälper banker att ge mer av det kunderna vill ha.