Ikke alle karbonkalkulatorer er skapt likt. Mange av de som er tilgjengelige på nettet i dag er langt fra perfekte, og krever at kundene tar mye av den tunge løftingen. Vi ser på hvordan banker kan løse dette med en helt egen karbonkalkulatorløsning.

Se hvorfor Carbon Insight er markedets ledende produkt innen grønn banking

Hvis du har måttet gjennomgå prosessen med å beregne bankens karbonavtrykk, vet du at dette kan være en slitsom oppgave.

Kalkulatorene viser karbonavtrykk som tonn av karbondioksidekvivalenter (CO2e) og gir en oversikt over utslippene etter kilde. Likevel kommer de ofte med sine begrensninger – dvs. at de mangler et solid datagrunnlag, brukerne må legge inn handlingene sine manuelt eller de ikke har funksjonaliteten som gjør det mulig for brukere å spore avtrykk over tid.

Dette medfører at brukere ikke føler seg i stand til å iverksette meningsfulle tiltak for å redusere karbonavtrykket. Imidlertid er bankene best skikket av alle til å endre alt dette – til fordel for både kundene og deres egne forretninger.

Før vi går inn på hvor muligheten for bankene til å lyse en bedre vei fremover for den karbonbevisste forbrukeren ligger, tar vi først en titt på hva en karbonkalkulator trenger for å være effektiv:

  • Inspirer til meningsfull handling – Hovedmålet med kalkulatorer for karbonavtrykk er å skape bevissthet og motivere til positive tiltak.
  • Balansenøyaktighet og brukervennlighet – Noen karbonkalkulatorer er for forenklede til å være meningsfulle, mens andre er for komplekse til å være praktiske.
  • Vis forbruksområder – Det er meningsløst å vise et karbonavtrykk med mindre det er inndelt i kategorier, slik at brukerne kan se hvor de trenger å endre vanene sine.
  • Datadrevet – Desto mer data som brukes til å beregne fotavtrykket, desto mer nøyaktig blir estimatet – og dette gjør det desto mer overbevisende å iverksette karbonreduserende tiltak.

68 % av forbrukerne er interessert i grønne finansprodukter

Det korte svaret er transaksjonsdata. Ingen andre organisasjoner har tilgang til det omfanget av data banker har. I teorien kan banker altså levere et karbonestimat til kundene med en nøyaktighetsgrad andre ikke kan oppnå uten at brukerne legger inn informasjonen manuelt.

Som en forretningsmulighet betyr det å tilby en karbonkalkulator at man gir kundene muligheten til å handle for klimaendringer, noe som driver engasjement og lojalitet. Kunder har en overbevisende grunn til å samhandle med bankene sine utover å kontrollere saldoen og sende betalinger. Dette har åpenbare fordeler for en bank og kan føre til naturlig oppsalg av grønne bankingprodukter.

Menigas Carbon Insight-verktøy er en karbonkalkulator for banker som gjør brukerne i stand til å:

  1. analysere egne avtrykk over forskjellige tidsperioder
  2. benchmarke fotavtrykkene deres mot andre brukere
  3. utforske handlingsråd til hvordan man reduserer karbonavtrykket på tvers av kategorier
  4. forbedre avtrykkets nøyaktighet med bruker-input
  5. utfordre seg selv til å justere egne forbruksmønstre og spare penger samtidig

Det er denne rike brukeropplevelsen som skiller den fra andre karbonkalkulatorer. I tillegg trekker den data fra karbonindeksen vår – som baserer seg på offentlig tilgjengelige databaser og det siste innen miljøvitenskap – for å tilby en pålitelig beregning av karbonavtrykk.

Carbon Insight er laget spesifikt for banker. Alt du trenger å gjøre er å koble til og glede deg over fordelene. 

Forstå hvordan du kan integrere karbonkalkulatoren din i nettbanken ved å lese Carbon Insight-produktprofilen.

Se Menigas Carbon Insight i aksjon